Blog

Τι είναι MOLLE; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ MOLLE; ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ MOLLE; ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!

Έχετε ακούσει για το MOLLE, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι ακριβώς; Ξέρετε ότι είναι tactical και αυτό είναι περίπου. Το MOLLE κάνει ακόμα και το πιο απλό σακίδιο ή σακίδιο πλάτης πιο λειτουργικό και σας βοηθά να έχετε εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό που χρειάζεστε γρήγορα.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αξεσουάρ και τα εξαρτήματα της MOLLE και πώς βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των γιλέκων και των τσαντών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ MOLLE;

Το MOLLE σημαίνει (modular lightweight load-carrying equipment) αρθρωτός ελαφρύς εξοπλισμός μεταφοράς φορτίου και σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλά εργαλεία και εξοπλισμό σε τσάντες, σακίδια, γιλεκα, φορεις πλακων κλπ. Μπορείτε να δημιουργήσετε σειρές από ανθεκτικό νάιλον που ονομάζονται PALS, το οποίο σημαίνει σύστημα “σκάλας” προσάρτησης θηκών (pouch attachment ladder system). Δεν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος ρουχισμού ή εξοπλισμού. Απλώς αναφέρεται σε φέροντα αρθρωτά συστήματα που σας επιτρέπουν να συνδέσετε μια ποικιλία εργαλείων, εργαλείων και πολλά άλλα.

Όταν κάποιος αναφέρει ένα πλέγμα MOLLE, μιλάει για PALS. Αυτό είναι το νάιλον πλέγμα που είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό οτιδήποτε έτοιμο για MOLLE, όπως ένα σκληρό σακίδιο πλάτης MOLLE.

Αυτός ο ιστός/ πλέγμα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε πολλά σημεία προσάρτησης που επισημαίνονται με θηλιές ραμμένες, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε θήκες MOLLE, αξεσουάρ και άλλο εξοπλισμό.

Το MOLLE είναι ανθεκτικό και παρέχει ευελιξία, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το πιο βολικό για εσάς σύστημα περιορισμού. Σας βοηθά επίσης να προσαρμόσετε πρόσθετο εξοπλισμό που υπερβαίνει τα κανονικά σας εργαλεία, όπως θήκες, κιτ πρώτων βοηθειών, κρικους D για άλλο εξοπλισμό, θήκες και άλλα.

Ενώ τα θήκες (pouches) και οι τσάντες είναι εύχρηστα για τη μεταφορά εργαλείων, το MOLLE σάς βοηθά να διευρύνετε πόσα μπορείτε να μεταφέρετε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πιο χρήσιμα εργαλεία κοντά. Το MOLLE είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αρθρωτά συστήματα λόγω της ευελιξίας του και της μεγάλης ποικιλίας θηκών και αξεσουάρ MOLLE.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ MOLLE

Ο εξοπλισμός που εκδίδεται στον στρατό είναι τυποποιημένος για ευκολία και για να διευκολύνει τον εξοπλισμό μεγάλων ομάδων στρατιωτικού προσωπικού με εναλλάξιμα εργαλεία. Μπορείτε να εντοπίσετε την τυποποίηση χιλιάδες χρόνια πίσω. Αλλά στη δεκαετία του 1900, ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να χρησιμοποιεί τον όρο «μαζικά» για να αναφέρεται σε όλο τον γενικευμένο εξοπλισμό, που κυμαίνονταν από βαριά μηχανήματα έως στολές.

Αυτό αύξησε την ανάγκη για ένα σύστημα μεταφοράς που έδινε στους στρατιώτες την ευελιξία να ανταλλάσσουν θήκες και άλλα κομμάτια όταν στήνουν τον εξοπλισμό τους. Τελικά, εφευρέθηκε το σύστημα MOLLE, αλλά αντικατέστησε ένα παλαιότερο σύστημα με το όνομα ALICE — Ελαφρύς εξοπλισμός μεταφοράς για όλες τις χρήσεις = All-purpose Lightweight Individual Carrying Equipment. Και η ALICE αντικατέστησε άλλα συστήματα πριν από αυτό.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ MOLLE

Το MOLLE έχει επίσης πολλές χρήσεις εκτός τακτικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων επιβολής του νόμου. Είναι πολύ ωφέλιμο για την καθημερινή σας τσάντα μεταφοράς. Η χρήση του MOLLE αυξάνει ουσιαστικά την εσωτερική χωρητικότητα της τσάντας ή της συσκευασίας σας και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη ρύθμιση σας για μεγαλύτερη ευκολία.

Είναι επίσης κατάλληλο για κυνηγούς. Μπορείτε να μεταφέρετε επιπλέον πυρομαχικά σε θήκες MOLLE καθώς και τα εργαλεία που χρειάζεστε για τα ζώα, όπως ένα μαχαίρι.

Το MOLLE είναι επίσης εξαιρετικό για τους λάτρεις του εξωτερικού χώρου. Οι πεζοπόροι μπορούν να εγκαταστήσουν συστήματα αποθήκευσης στα σακίδια τους. Δεν υπάρχουν όρια στον τρόπο χρήσης αυτού του εργαλείου εάν είστε δημιουργικοί. Επίσης, υπάρχουν θήκες MOLLE που δημιουργήθηκαν μόνο για να μεταφέρετε το μπουκάλι νερό σας, επιτρέποντάς σας να το τοποθετήσετε στο εξωτερικό της τσάντας σας. Αυτές οι θήκες απελευθερώνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο για άλλα απαραίτητα εργαλεία και προμήθειες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ MOLLE GEAR

Τα συστήματα στερέωσης MOLLE αποτελούνται συνήθως από ιμάντες ειδικά για MOLLE ή SlickStick που συνδέονται μεταξύ του εξοπλισμού ή της τσάντας που προσθέτετε και του προσαρτήματος. Αυτοί οι ιμάντες κουμπώνουν για να συγκρατούν τα πράγματα που συνδέετε στη θέση τους. Χρειάζεται χρόνος για τη δημιουργία του συστήματος, επειδή είναι στερεωμένο στην τσάντα ή στο γιλέκο σας με ασφάλεια.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να είστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί:

Για τα εξαρτήματα MOLLE που έχουν πολλαπλούς ιμάντες ή sticks, είναι πιο εύκολο αν τα πλέξεις και τα δύο μέσα από το πλέγμα ταυτόχρονα. Αυτοί οι ιμάντες και οι ράβδοι είναι άκαμπτοι, επομένως η ύφανση είναι ευκολότερη εάν εναλλάσσετε τους ιμάντες και τα sticks.
Είναι ακόμη δυνατό να χρησιμοποιήσετε κλιπ ALICE με τον εξοπλισμό MOLLE, αν και δεν είναι τόσο ανθεκτικοί ή ευέλικτοι όσο ο πιο προηγμένος εξοπλισμός MOLLE. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το MOLLE εάν έχετε επιλογή.
Βεβαιωθείτε ότι δεν προσπερνάτε κανένα νάιλον πλέγμα καθώς πλέκετε τους ιμάντες σας και κολλάτε μέσα από αυτό. Εάν χάσετε κάποιο πλέγμα, μπορεί να αποδυναμώσει το σύστημα. Η προσεκτική ύφανση διασφαλίζει ότι ο εξοπλισμός σας είναι σταθερός και ασφαλής.

Το MOLLE είναι εύκολο μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί. Η διαμόρφωσή του απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά γίνεται ευκολότερη όσο πιο εξοικειωθείτε με αυτό.